Els Àngels


cim número 41 de la llista dels 100 cims   zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques 


Sant Martí Vell-Can Noves-La Castanyeda-El Segalar-Puig Alt (Els Àngels)-Qm. 12,7 Ctra. GIV6703-Puig d'en Perona-Can Boada-Sant Martí Vell
Cartografia: Institut Cartogràfic Català   Mapa: Gironès-Est 1/25000
Distància recorreguda: 11.5 Km.         Temps:  4h 30 min
Altura màxima:  485 metres                  Ascens acumulat: 402 metres
Comentaris
Pujada a l'emblemàtic cim dels Àngels (puig Alt, segons el mapa de l'ICC). Al cim trobarem el santuari de la Mare de Déu dels Àngels. Des de la plaça, si el dia és clar, podrem veure unes magnífiques vistes de les rodalies, les quals podrem reconèixer gràcies a l'ajuda d'una taula d'orientació. Podrem veure les illes Medes, els Pirineus, les Gavarres, el Montseny, les Guilleries, etc. El recorregut aquí proposat es fa en la seva totalitat per pista de muntanya i un petit tros per carretera asfaltada. Coincideix en un percentatge molt alt del recorregut amb les rutes de BTT números 10 i 11 així que, depenent de l'època triada per fer el trajecte s'haurà d'anar amb compte.
Aproximació en cotxe
La ruta proposada surt de la població de Sant Martí Vell. Aquest poble conserva una de les millors estampes del Gironès, amb carrers empedrats molt estrets i de caire medieval, molt ben conservats. Durant les festes nadalenques es fa a la població un pessebre vivent amb la participació de tot el poble, durant el qual s'obren molts carrers que estan tancats la resta de l'any. Aquesta sortida es pot fer, perfectament, en una matinal, així que si es vol, es pot planificar el dinar, o bé al cim, al santuari, ja que tenen servei de menjador obert tots el dies, o bé a la mateixa població, al Restaurant Sant Martí Vell, regentat per la família Vilà des de fa ja molts anys i amb molt d'èxit, i els preus són molt ajustats. Per arribar a aquesta població hem d'agafar la carretera C66. A la població de Bordils deixarem aquest vial i agafarem la carretera GIV-6701 que ens porta a Sant Martí Vell. Tot just hem passat un revolt a l'esquerra, vorejant el Restaurant Sant Martí Vell, veurem al davant nostre un desviament a la dreta que deixa la carretera. Agafarem aquest desviament per endinsar-nos en la població. Pujarem un petit pendent i farem un revolt a l'esquerra. Tot just sortir podem aparcar el cotxe ja que la caminada la farem per la pista asfaltada que tenim a la nostra dreta. Veurem també un cartell que ens indica la direcció a seguir per fer el cim.

Descripció del recorregut

Sortirem de la població seguint les indicacions dels Àngels. Un cop recorreguts uns 650 metres trobem la riera de Gatell, que tindrem a la dreta. Després de 600 metres més deixarem a la dreta can Noves i a l'esquerra, un sender que segueix les aigües de la riera Valldamia. 300 metres més endavant deixem una pista a la dreta i una altra a l’esquerra i pugem per la del mig i anem veient camps de vinyes. Pugem sempre en sentit sud-oest fins a arribar a la Plana i posteriorment a vorejar la carretera. Quan trobem un ampli aparcament ens desviem en sentit oest per pujar al cim i al santuari. Per baixar anirem seguint la carretera GIV-6703. Al km 12 deixarem una pista que baixa per l'esquerra i seguirem per la carretera fins a trobar, al km 12,700 trobem una altra pista que baixa també per l'esquerra. Deixem la carretera i baixem trobant senyals de la ruta de BTT número 11. Seguirem sempre en descens en sentit nord-est, passant entre el puig Virolet i el puig d'en Perona per anar a sortir de nou a la pista que hem fet servir per fer la pujada.