Sant Miquel de Solterra


cim número 46 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Osor-Font del Bordegàs-Can Cercenades-Roca de Cercenades-Sant Miquel de Solterra-Font de Sa Guarda-La Riba d'Amunt-Pont del Ripoll-El Ripoll- Osor
Cartografia  Ed. Alpina  Mapa Vall de Sau
Coordenades  UTM Datum WGS84
Distància recorreguda  16,9 Km. Temps 4 h. 23 min.
Altura màxima  1204 metres   Ascens acumulat   870 metres
Comentaris
Excursió espectacular pels vessants de la muntanya més alta de les Guilleries. Es passa per zones boscoses d’alzines, castanyers, faigs, roures... Aquest track està extret del web de Senderisme i teca, i està comprovat sobre el terreny. És aconsellable descarregar d'aquest web les fites ja que són molt necessàries perquè el pas per la zona de faigs fins a la roca Cercenades és una mica complicat, igual que l'ascens per la carena fins al cim ja que no hi ha un camí evident, encara que si es va sempre cap amunt pel dret, s'hi arriba. Les marques que s'indiquen en la ressenya d'aquest mateix web no estan gaire clares ja que el pas del temps les ha anat esborrant, de tant en tant es veu alguna fita que ajuda. També cal anar amb compte amb els gossos de can Cercenades. Estan solts i s'enfronten al caminant. Just abans d'arribar a la casa, quan es veu un dipòsit de gas, hi ha un corriol que s'enfila pel vessant que porta de nou a la pista principal i ens evita passar per la casa. També crec que és important portar bastó, perquè a mi, que no m’hi sento còmode, em van ajudar molt en determinats moments, sobretot per espantar el gos i per superar algun pendent complicat. D'altra banda, l'excursió és d'allò més aconsellable. Unes vistes extraordinàries des del cim... En dia clar, òbviament.
Aproximació en cotxe
Haurem d'arribar fins a la població d'Osor per la carretera GI-524, tant si venim d'Anglès, com si venim des de Sant Hilari Sacalm. Normalment hi acostuma a haver lloc per aparcar a l'alçada del km 9,1 de la mateixa carretera. Des de l'aparcament es pot gaudir d'una magnífica vista del pont vell d'Osor.

Descripció del recorregut