Castell de Burriac


cim número 13 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Argentona-Castell de Burriac-Argentona
Cartografia  I.C.C  Mapa Maresme (O)
Coordenades  UTM Datum ED50
Distància recorreguda  3,3 Km. Temps 45 min.
Altura màxima  388 metres   Ascens acumulat   225 metres
Comentaris
Aquest recorregut és dels pocs, si no l'únic, que fa servir el mateix camí per a l'anada i la tornada. L'època en què vaig fer aquest camí no era gaire experimentat a la muntanya (ho soc ara?) i no vaig saber trobar, als mapes disponibles, cap alternativa per fer el recorregut circular. Potser, de fet s’hi deu haver, és possible que n’hi hagi una altra, així que si algú vol fer alguna cosa diferent al que aquí s'explica haurà de buscar més informació a altres llocs.
Aproximació en cotxe
Podrem arribar en cotxe fins a la pista que dóna accés al castell. Haurem d'arribar primer a Argentona per la carretera C-60. Agafada la sortida, prendrem la carretera B-502 o carretera de Vilassar. Quan just hem passat el camp de futbol deixarem la carretera de Vilassar i anirem pel carrer de Cires. Tirarem per aquest carrer fins que trobem, per l'esquerra, l'avinguda de Burriac. Girem per aquesta avinguda a l'esquerra al carrer següent per anar pel passeig de Gallina Ballot. Tirarem per aquest carrer i després de girar a la dreta ens trobarem al passeig de Burriac. Deixarem a la dreta el carrer de can Guri, un altre desviament a la dreta que també es diu passeig de Burriac i finalment, a l'encreuament anterior a trobar el carrer Torrent de la Feu, girarem a l'esquerra i aparcarem el cotxe ja que aquí començarem a caminar. Podem seguir per la pista fins a trobar la cadena que ens barrarà el pas, però no recordo ben bé com està el lloc per aparcar.

Descripció del recorregut

Depenent d'on hàgim deixat el cotxe, anirem caminant per la pista fins a trobar la que dóna accés al castell de Burriac. Trobarem una fita i la cadena que barra el pas als cotxes. Salvarem la cadena i pujarem per la pista. Anirem sempre per la pista principal, no farem cas dels possibles senders i corriols que trobarem, almenys en trobarem un que marxa per la dreta i més endavant un altre que creua la pista de dreta a esquerra. Quan arribem al collet de Burriac veurem una altra pista que surt per l'esquerra. Seguirem recte i a uns 230 o 250 metres farem un fort gir a l'esquerra i deixarem la pista per la qual venim, i continuem pujant en direcció al castell. Així arribem a les escales que faciliten la pujada al cim. Si el dia és bo, les vistes que tindrem a dalt compensaran amb escreix l'esforç de la pujada, tot i que és un passeig, molt calorós a l'estiu. El retorn el farem pel mateix camí.