Creu de Gurb


cim número 89 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Sant Andreu de Gurb-Garrigons-El Verdeguer-Turó de la Creu de Gurb-Rec de Terrers-Serrat de la Bassa-Sant Andreu de Gurb
Cartografia I.C.CMapaCatalunya Topo 1/10000
Coordenades UTMDatumWGS84
Distància recorreguda 6 Km.Temps 1 h. 20 min.
Altura màxima 840 metres   Ascens acumulat   294 metres
Comentaris
Camí senyalitzat amb marques de pintura groga en tot el recorregut. La pujada des del desviament del Romeu fins al cim és bastant forta i per terreny relliscós.
Aproximació en cotxe
Haurem d'arribar a la població de Gurb. Al km 3 de la carretera BV-4601 trobarem un desviament que ens portarà fins a Sant Andreu de Gurb. Aparcarem a prop de l'església.

Descripció del recorregut 

Sortirem de Sant Andreu de Gurb seguint la carretera que continua en sentit sud-est fins que trobem un trencall a mà esquerra. Girem per aquesta pista seguint els senyals de pintura i arribarem a un camí que segueix la paret d'una granja. Anirem per aquest camí i girarem a la dreta en sentit sud-est i sortirem a una altra pista més ampla. Després de creuar el Feliuet arribarem a un encreuament. Haurem de deixar la pista per la qual venim i continuar per la dreta, en sentit gairebé sud. Més endavant creuarem el torrent de Falgueres i trobarem un encreuament. Girarem a la dreta i deixarem el camí que fa d'accés a Falgueres. Uns metres més endavant seguirem recte per la pista principal. Tornem a girar a la dreta al proper encreuament i finalment fem un fort gir a la dreta per agafar orientació nord-oest i anar a trobar el mas Verdeguer. Anirem per la dreta, deixarem el camí d'accés al mas i creuarem sota els fils de la línia elèctrica. Més endavant creuarem el rec del Romeu i arribarem a Vilafreser. Girarem a la dreta per encaminar-nos al Romeu. Deixarem els diferents camins d'accés a les cases i continuarem en sentit nord-oest. Al pròxim encreuament agafarem el trencall de la dreta i tornarem a passar sota la línia elèctrica, al costat d'una torreta. Ja ens enfilem, en forta pujada, cap al cim. Per baixar seguirem el camí que continua en direcció nord, iniciant la baixada. Trobarem un encreuament i seguirem pel trencall que fa una petita pujada. Trobarem un altre encreuament, continuarem pel camí seguint els senyals de pintura, envoltats per pins. Sortim de la vegetació i seguim per l'esquerra per voltar el rec dels Terrers i continuarem recte per ficar-nos de nou a la vegetació. És possible que el sender que segueix el rec porti a destinació, però davant el dubte vam anar recte per la pista principal. Així vaig anar seguint el camí fins a tornar a sortir de nou de la vegetació. Vaig tornar a fer un gir cap a la dreta i vaig agafar el trencall de camí que anava més a prop del rec del Puig i així arribem al Puig. Aquí s'ha de girar a la dreta per creuar el rec del Puig i, després de tornar a girar a la dreta, arribar a Sant Andreu de Gurb i a l'aparcament.