Turó d'Onofre Arnau


cim número 16 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Ronda Cervantes-Camí de les Cinc Sènies-Turó d'Onofre-Torrent Forcat-Platja-Ronda Cervantes
Cartografia I.C.CMapaMaresme
Coordenades  UTMDatumWGS84
Distància recorreguda 5,8 Km.Temps 1 h. 23  min.
Altura màxima 133 metres   Ascens acumulat   123 metres
Comentaris
Curta, tranquil.la i solejada passejada pel pla de Sant Simó, de Mataró. Una bona època per fer aquest itinerari és l'estiu, així podreu aprofitar per gaudir d'una estona a la platja i refrescar-vos després de l'esforç o recuperar-vos de la sed prenent quelcom als quiosquets o guinguetes .
Aproximació en cotxe
Es proposa aparcar el cotxe al camí Ral de la Mercè, al costat de l'ermita de Sant Simó, al darrera de la benzinera que hi ha a la sortida de Mataró, en direcció a Girona.

Descripció del recorregut 

Començarem a caminar en direcció a Barcelona per creuar la riera de Sant Simó. Quan hem creuat el pont veiem un pal indicador. Seguim a la dreta per la ronda Cervantes seguint el GR 83. Quan hem caminat uns 500 metres trobem un altre pal que ens mana girar a la dreta per continuar caminant pel GR. Hem tornat a creuar la riera i ara caminem per pista de terra seguint un mur que fa d'aqüeducte. Ja veiem, no gaire lluny, el nostre objectiu. Quan hem recorregut uns 1800 metres arribem a un encreuament de camins senyalitzat amb un pal. Seguim per l'esquerra pel GR i accedim a una pista cimentada. Deixarem un trencall a l'esquerra que es dirigeix a uns xalets i anirem pel camí que acaba endinsant-se entre alzines. En sortir-ne trobem uns camps. Girem a la dreta per continuar per un corriol que voreja els camps. Sortirem a una pineda i veurem un pal indicador. Ens acostem i deixarem el GR, girem a la dreta i agafem un sender que fa drecera ja que més endavant torna a sortir a la pista. Seguirem per la dreta i en poc temps arribem a la Torre. La voltem i agafem un sender planer que fa un revolt i puja decididament, entre ginestes, al cim. Per baixar podem desfer el camí fins a l'encreuament amb la pista cimentada, però aquí es proposa baixar pel dret, en sentit sud-est, per un corriol ja perdut per la falta d'ús. Sense perdre, més o menys, la línia recta acabarem sortint a un camí més ample. El seguirem per la dreta i passarem per les ruïnes d'una edificació. Agafarem un desviament cap a l'esquerra i al cap de poc temps continuarem recte per sortir, finalment, a la pista que hem fet servir per venir del camí de les Cinc Sènies. Anirem per aquesta pista per la dreta i arribarem a l'encreuament de la pista cimentada. Podem tornar desfent el camí ja conegut, però aquesta ressenya agafa la pista que, per l'esquerra i sense fer cap desviament, segueix el torrent Forcat. Aquest tros es pot fer, és clar, si el torrent no porta aigua. Si en portés, tot i que sigui poca, no hi podrem anar ja que el camí és el mateix torrent. En cas que no en porti, seguint-lo arribarem a la carretera Nacional II. Podrem passar-hi per sota seguint el torrent. Ja a l'altre costat ens trobarem amb les vies del tren. Anirem per la dreta i quan puguem baixarem a la platja. Seguint per la sorra arribarem a la sortida de la riera de Sant Simó. Girarem a la dreta per passar, de nou, sota la carretera Nacional II i tornarem a l'encreuament del camí Ral de la Mercè.