Montagut d'Ancosa


cim número 58 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Carretera del Querol-Cal Ramonet-Plans del Mandil-Montagut d'Ancosa-Sant Jaume de Montagut-Mas de la Font-Carretera del Querol
Cartografia  Spain-topo Mapa Tesela 43_13_785
Coordenades  UTM  Datum WSG84
Distància recorreguda  5,9  Km. Temps 1 h. 25 min.
Altura màxima 964 metres   Ascens acumulat   1710 metres
Comentaris
Ruta circular feta en el sentit horari. En aquest itinerari s'ha buscat evitar en tant que sigui possible transitar per la carretera que transita molt pròxima al cim així que és molt possible que susciti controvèrsia pel seu traçat. El que no s'ha pogut evitar, per desconeixement del terreny, han estat les diferents pistes per les quals es camina. La veritat és que tampoc es va voler reduir massa el recorregut a realitzar, ja curt de per si, així que utilitzant Google Earth va sortir aquest passeig. El recorregut proposat és molt còmode i no revesteix dificultat alguna, el que possibilita fer-lo en família. Al ser tan curt oferix la possibilitat de complementar-lo amb l'ascens a altres cims pròxims, com són la Talaia del Montmell, el Puig de la Cova, o com en el nostre cas, el Clapí Vell, tots ells molt pròxims entre si i tenen l'al·licient de figurar també en el llistat dels 100 cims. Si no es pretén augmentar el nombre de cims aconseguits, però es té temps lliure, es pot aprofitar per a visitar amb més deteniment Sant Jaume de Montagut i també la població de Sant Martí Surroca, amb la seva església i castell monumentals.
Aproximació en cotxe
Partirem del quilòmetre 11 de la carretera TV-2441, en el coll de la Torreta. D'aquest punt surt la carretera que va a Querol. Conduirem 1400 metres i trobarem un espai en el qual aparcar, a l'esquerra de la carretera. Començarem a caminar dirigint-nos a la pista que veiem que s'endinsa en l'arbrat. Aquesta pista és identificable gràcies a unes antigues barres de ferro ancorades al terra i que antigament havien suportat una cadena.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://docs.google.com/document/d/1HDKctViE9uaD-UiYC1hIIDJe7JwLpy4FOMY5lpYZLmA/edit?usp=sharing&authkey=COTxhpYC